Fyns Familielandbrug går ind i kampen for at styrke børnenes kendskab til landbruget og maden.

Fyns Familielandbrug går ind i kampen for at styrke børnenes kendskab til landbruget og maden.

Fyns Familielandbrug går ind i kampen for at styrke børns kendskab til landbruget og maden.

Mandag den 21/3 tog 6. årgang på besøg på Lykkesholm hos landmænd, Torben og Pia i Harndrup. Eleverne blev delt ind i to hold. De elever der ikke var på bondegårdene, arbejdede i N/T med landbrug og økologi.

Miljø, klima og sundhed er en af hvor tids store emner, om ikke de største. Emnerne fylder en del hos mange elever. De hører en masse i tv, fra voksne og på nettet, men den viden der skal til, for kunne tage stilling til det man hører, har de ikke lært.

Derfor er vigtigt, at eleverne får et indblik i og arbejder med, hvad forskellen er på et konventionelt og økologisk landbrug. De vil her få et indblik i, hvordan man på forskellige måder kan dyrke jorden på, og at det har indflydelse på vores miljø og deres egen sundhed. Det er selvsagt store emner og fokus i madkundskab/Natur og teknik er på økologi, madspild og landbrug.

Mange børn i dag, har ikke besøgt et landbrug før, så de får et rigtigt godt indblik i, hvordan et landbrug fungerer. De får lov til at stille spørgsmål, så alt den viden de har med fra skolen, hvor vi har arbejdet med temahæftet “Økologi - hvad er det?”, bliver meget jordnært.

Turen blev betalt af Fyns Familielandbrug, der d. 29/3 og 31/3 kommer på besøg i madkundskab og laver økologisk mad sammen med eleverne. Damerne fra Fyns Familielandbrug vil komme med en masse praktisk viden og erfaring, som eleverne på 6. årgang, kan drage god brug af. De kommer med madlavningsglæde og tager sig god tid til at vise og lære fra sig til de unge. Det er vigtigt, at børnene får en glæde og en kunnen ved at lave mad, så de som voksne, ikke forfalder til usunde madløsninger.

 

Fyns Familielandbrug Familieudvalg